top of page
IMG_2573_edited.jpg

MAARTJE LATERVEER

Maartje Laterveer (1976) is schrijver en journalist. Voor Vogue vloog ze de wereld over om vrouwen te interviewen in Hollywood, Londen en Parijs. Voor kranten als de Volkskrant en NRC schrijft ze over gender, identiteit en aanverwante onderwerpen. Ze had een feministische column in het Financieele Dagblad en schrijft voor tijdschriften als Vrij Nederland en de Groene Amsterdammer. 

In 2018, net voor de MeToo-beweging losbarstte, kwam haar boek Vrouwen & seks uit. In 2019 publiceerde ze de essaybundel Wolf, waarin de beste (vrouwelijke) essayisten van ons land zich buigen over de vraag wat het betekent om vrouw te zijn. Een jaar later maakte ze Sfinx, waarin mannelijke essayisten zich buigen over de vraag wat het betekent om man te zijn. En ze schreef een roman: De mooiste kleur die niet bestaat (2012), over de Berlijnse Muur en vrijheid. De roman werd genomineerd voor de Bronzen Uil.

 

Aan de bundel Wolf heeft deze podcast haar naam te danken, en haar rode draad. Want in Wolf, de podcast gaat het over vrouw zijn, of we als vrouw worden geboren of tot vrouw worden gemaakt, en wat dat dan betekent. En over vrijheid. De vrijheid te worden wie je bent. Hebben we die vrijheid allemaal? 

CONTACT

Thanks for submitting!

bottom of page